Atlantic stockankare 10 kg

Varför kan inte ett ankare se traditionellt ut, men vara gjort av elegant rostfritt stål? Varför kan jag inte använda ett traditionellt ankare, vilket jag anser vara bäst? Atlantic stockankare är det rätta valet för dig. Ytorna är blanka och strukturen lättanvänd. Elektropolerade ytor som är skindande och så släta att inte gyttja och lera fäster - när man drar upp ankaret är bottenlera och gyttja nästan helt bortsköljt från ytorna. 

Ankarets hållkraft baseras på samspelet mellan ankarets vikt och dennes djup under bottnen; i detta sammanhang är flyarean av stor betydelse. Det finna olika slags bottnar vilka skiljer sig något åt genom den krävda gripvinkeln. Men att justera denna vinkel varje gång är väl inte möjligt? Förvisso, vilket är därför den genomsnittliga optimala gripvinkeln mellan arm och ankarfly, 30 grader, har valts för Atlantic stockankaret. Dessa ankarfly är stora jämfört med mer traditionella stockankare vilket innebär att de på ett effektivt sätt går ned i botten och stannar där. Att använda några meter kätting mellan ankarlinan och ankaret hjälper hållkraften eftersom gripvinkeln förblir tillräckligt tvär även om linan är kort.

Atlantic stockankare är bekväma att förvara. Den tvärställda stocken på läggen kan vridas parallell med ankarflyn med användning av en enkel mekanism, så att det inte sticker ut när ankarflyn är i rak position (bredvid fartygssidan till exempel).

Dessutom, även om ankaret ser exceptionellt elegant ut, är dess struktur ytterst hållbar och stabil tack vare ett lyckat materialval. Det har en gnutta av vår magi i sig!
Atlantic-tukkiankkurit, mallit: 5,2 kg / 7,3 kg / 10 kg

De viktigaste måtten (10 kg):

  • avstånd mellan ankarflyns spetsar 500 mm
  • tvärställd stock 580 mm
  • höjd 600 mm

Pris: 298,40 €

Beställ >>

Övriga modeller:

Atlantic stockankare 5,2 kg
Atlantic stockankare 7,3 kg

Se övriga modellerFler bilder:

Atlantic-tukkiankkurit, mallit: 5,2 kg / 7,3 kg / 10 kg