Atlantic ankarbandrulle 8 ton / 100 m

Atlantic ankarbandrulle 8 ton 100 m är försedd med den starkaste och längsta av våra linor Denna modell är fullständigt unik på de finska och europeiska marknaderna!

Den är avsedd för något större båtar som väger upp till ung. 13-15 ton. 

Linans draghållfasthet är 8 ton. Öglesömmarna minskar hållbarheten något men att lyfta en båt är inte samma sak som att förtöja eller ankra. 
Samma regler vid ankring gäller, grundregeln är att ankarlinas längd måste vara lika med 3-4 gånger djupet. Ankardjupet är någonstans runt 25 m. 8-tonslinan är smidig att hantera tack vare dess tjocklek. Den vrids likt ett mjukt rep gör i dina händer.

Observera att draghållfastheten som krävs för förtöjning och ankring är helt fallspecifik och efter användarens omdöme. Det är kaptenens beslut!

Eftersom rullen är gjord av rostfritt stål behåller den sitt ursprungliga blanka och rena utseende år efter år.  Rullen är gjord av kraftiga material: Den runda metalltråden är 10 mm och mellantrådar 8 mm!
Detta innebär att denna rulle är den starkaste på marknaden!

I samband med svetsning orsakar alltid värmeenergin deformationer och förvrängningar av materialet. Atlantic rullar riktas för hand efter svetsning.

Alla svetsarbeten utförs av erfarna yrkesmän.

En viktig egenskap är styrningen som garantera noll vridning på rullen - annars skulle linan inte längre passa på rullen (se videon på vår webbplats). Vridknoppen är inte bara en knopp - den är ett fast handtag med en storlek för en mans hand gjord av väderbeständig plast. Friktionsbromsen är placerad i rullens mitt, på utsidan (visas av dekalen); rullmotståndet kan justeras med hjälp av en 24 mm skruvnyckel. Friktionen är optimal om rullen stannar av sig själv efter att linan är utrullad. 

Rullen måste sättas fast ordentligt. Den är avsedd att för montering på tvärgående reling, rördiameter 22-30. Ju tjockare desto starkare! I hållaren ingår 10 mm syrafasta skruvar (6 st).

Rullen ska monteras på relingens insida längs båtsidorna (med tanke på övriga båtar på marinan) och på utsidan av relingen i stäven eller aktern. Monteringsplatserna är fallspecifika.
Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m


Om linan alltid dras vid vinklar som överstiger 15 grader i förhållande till styrningen, använd en extra styrning för obegränsade vinklar som är monterbar på relingen. Detta håller rullen egna styrning intakt även vid intensiv användning.

  • Rullens diameter 720 mm
  • Rullens vikt (inkl. lina) 25 kg
  • Linans utrymmes bredd 85 mm
  • Linans bredd 80 mm
  • Längd 100 m. Med en förstärkt ögla i änden.

Pris: 643,51 €

Beställ >>

Se övriga modeller av ankarbandrullerFler bilder:

Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m