Atlantic ankarbandrulle 2 ton / 22 m

Atlantic ankarbandrulle 2 ton 22 m är en slitstark och lättanvänd lösning för förtöjning och ankring om djupet är ung. 6,5 meter. Vid ankring är grundregeln att ankarlinas längd måste vara lika med 3-4 gånger djupet.

Linans draghållfasthet är 2 ton. Öglesömmarna minskar hållbarheten något men att lyfta en båt är inte samma sak som att förtöja eller ankra. Sådan draghållfasthet används vanligtvis för att förtöja och ankra båtar på 500-3 000 kg, men draghållfastheten är fullständigt fallspecifik och efter användarens omdöme. Det är kaptenens beslut!

Eftersom rullen är gjord av rostfritt stål behåller den sitt ursprungliga blanka och rena utseende år efter år.  Detta 6 mm tjocka material innebär att rullen är den kraftigaste som finns tillgänglig på marknaden; den tål även i viss mån stötar utan att få förändringar i funktionaliteten. 

I samband med svetsning orsakar alltid värmeenergin deformationer och förvrängningar av materialet.  Atlantic rullar riktas för hand efter svetsning.

Alla svetsarbeten utförs av erfarna yrkesmän.

Den viktigaste egenskapen jämfört med konkurrenter är styrningen som garantera noll vridning på rullen - annars skulle linan inte längre passa på rullen (se videon på vår webbplats). Den fasta vevknoppen är tillverkad av väderbeständig plast. Friktionsbromsen är placerad i rullens mitt, på utsidan (visas av dekalen); rullmotståndet kan justeras med hjälp av en 17 mm skruvnyckel. Friktionen är optimal om rullen stannar av sig själv efter att linan är utrullad. 

Ta linans ände med dig efter att du har landat vid någon vacker strand, bind fast den i ett träd, gå tillbaka till båten och surra den i en knap. Använd en schackel när du fäster linan i ankaret. Det är enkelt!

Rullen passar vertikala, horisontella eller vinklade relingar, rördiameter 22-30 mm. I hållaren ingår 10 mm syrafasta skruvar (2 st).
Atlantic-liinakela 2 ton 25 m


Rullen ska monteras på relingens insida längs båtsidorna (med tanke på övriga båtar på marinan) och på utsidan av relingen i stäven eller aktern. Monteringsplatserna är fallspecifika. Om linan alltid dras vid vinklar som överstiger 15 grader i förhållande till styrningen, använd en extra styrning för obegränsade vinklar som är monterbar på relingen. Detta håller rullens egna styrning intakt även vid intensiv användning.

  • Rullens diameter 275 mm
  • Linans utrymmes bredd 27 mm
  • Linans bredd 25 mm
  • Linans längd 22 m. En förstärkt ögla i änden.

Pris: 231,03 €

Beställ >>

Se övriga modeller av ankarbandrullerFler bilder:

Atlantic-liinakela 2 ton / 25 m