Atlantic-köysikela 20 mm / 50 m

Atlantic-20 köysikela on perinteinen ratkaisu veneen kiinnittämiseen ja ankkurointiin. Köyden käsittelyominaisuudet ovat ylivoimaiset ja siihen saa solmuja helpommin kuin liinaan. Tämä on isoin köysikelamme ja isoin myös verrattaessa kilpailijoihimme.

Atlantic 20-kelaan mahtuu 20 mm köyttä 50 metriä. Tällä pituudella voidaan yleisesti ottaen ankkuroitua n.12,5 metriä syvään veteen. Perussääntö ankkuroinnissa on 3-4 kertaa syvyyden verran ankkuriköyttä.

Valmistusmateriaalina haponkestävä teräs takaa kiiltävän ja siistin ulkonäön säilymisen vuodesta toiseen. 6 mm materiaalipaksuus tekee kelasta markkinoiden tukevimman sillä se kestää myös jonkin verran iskuja käyttöominaisuuksien siitä muuttumatta.

Hitsauksen lämpöenergia aiheuttaa aina aineessa muodonmuutoksia ja vääntymiä. Atlantic-kelat ovat hitsauksen jälkeen käsin oikaistut. Hitsauksen suorittaa asiaan perehtynyt ammattilainen.

Kun kelaat köyttä kelalle, muista ohjata hieman toisella kädellä. Näin köysi kelautuu kelalle vieri viereen ja on taas kelattavissa helposti ulos. Kiertonuppi on säänkestävää muovia ja se on kiinteä. Kitkajarru on kelan keskiössä etupuolella (tarra), josta pyörintäkitkaa voi säätää 17 mm kiintoavaimella. Kitka on sopiva kun kela pysähtyy itsekseen lopetettaessa liinan veto.
Atlantic-köysikela 20 mm / 50 m

Ota köydenpää mukaasi kun rantaudut vaikka luonnonsatamaan, sido se puuhun, palaa takaisin veneeseesi ja sido köysi siellä pollariin. Tai solmi se ankkurin pyöreäreunaiseen sakkeliin. Helppoa !

Kela voidaan kiinnittää pysty-vino tai-vaakaputkeen, putken halkaisija 22-30 mm. Kiinnittimessä 2 kpl 10 mm haponkestäviä ruuveja. Myös asennus seinään tai tasolle on mahdollinen kun poistat irtonaisen klemmarin ja reikien läpi ruuvaat kelan kiinni. Muista käyttää tukevaa taustalevyä !

Veneen kyljissä asennus yleensä kaiteen sisäpuolelle (huomioi muut veneet marinassa) ja ulkopuolelle keulassa ja perässä. Asennuspaikat ovat tapauskohtaisia. Jos köyttä vedetään vakiona yli 15 astetta sivuun, käytä silloin saatavissa olevaa kaiteeseen kiinnitettävää lisäohjainta. Näin köysi juoksee helpommin ja kela ei vaurioidu sivuvedosta.

  • Kelan halkaisija  510 mm
  • Liinatilan leveys  125 mm

Hinta: 230,40 €

Tilaa >>

Muut saatavissa olevat mallit:

Atlantic-köysikela 14 mm / 50 m
Atlantic-köysikela 16 mm / 50 m

Katso muut mallitKatso lisää kuvia:

Atlantic-köysikela 20 mm / 50 m