Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m

Atlantic-liinakela  8 ton 100 m on vahvin ja pisin liinamme. Tämä malli on täysin uniikki Suomen ja koko Euroopan markkinoilla ! Tämä malli on tarkoitettu jo hieman isompaan veneeseen, painoltaan n. 13-15 tonnia maksimissaan.

Liinan vetolujuus on 8 tonnia. Silmukan ompeleet heikentävät sitä hieman mutta on eri asia nostaa venettä kuin kiinnittää tai ankkuroida. Ankkurointiin pätevät samat säännöt, perussääntö ankkuroinnissa on 3-4 kertaa syvyyden verran ankkuriliinaa. Ankkurointisyvyys  n.25 metrin luokkaa. 8 tonnin liinaa on lisäksi hyvä käsitellä sen paksuuden vuoksi. Se kiertyy kädessä ikäänkuin köydeksi. Pehmeä. Huomaa että kiinnitykseen ja ankkurointiin tarvittava vetolujuus on täysin tapauskohtainen ja käyttäjän harkinnassa. Kapteeni vastaa !

Valmistusmateriaalina haponkestävä teräs takaa kiiltävän ja siistin ulkonäön säilymisen vuodesta toiseen. Kela on tehty järeistä aineista: Pyöreä kehälanka on 10 mm ja välilangat 8 mm ! Nämä tekevät kelasta markkinoitten tukevimman !

Hitsauksen lämpöenergia aiheuttaa aina aineessa muodonmuutoksia ja vääntymiä. Atlantic-kelat ovat hitsauksen jälkeen käsin oikaistut. Hitsauksen suorittaa asiaan perehtynyt ammattilainen.

Tärkeä ominaisuus on ohjain, joka estää liinaa menemästä kelalle kierteisenä jolloin liinamäärä ei enää mahdu kelalle. (ks. aiheesta video) Kiertonuppi ei ole pelkkä nuppi vaan reilu miehen käden kokoinen kahva joka on säänkestävää muovia ja se on kiinteä. Kitkajarru on kelan keskiössä etupuolella (tarra), josta pyörintäkitkaa voi säätää 24 mm kiintoavaimella. Kitka on sopiva kun kela pysähtyy itsekseen lopetettaessa liinan veto.

Kela vaatii tukevan kiinnityksen. Se on tarkoitettu kiinnitettäväksi kaiteiden risteyskohtaan, kaideputkihalkaisija  22-30 mm. Paksumpi on tukevampi ! Kiinnittimessä 6 kpl 10 mm haponkestäviä ruuveja. Myös asennus seinään tai tasolle on mahdollinen kun poistat irtonaiset klemmarit ja reikien läpi ruuvaat kelan kiinni. Muista käyttää tukevaa taustalevyä !
Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m


Veneen kyljissä asennus yleensä kaiteen sisäpuolelle (huomioi muut veneet marinassa) ja ulkopuolelle keulassa ja perässä. Asennuspaikat ovat tapauskohtaisia. Jos liinaa vedetään vakiona yli 15 astetta sivuun ohjaimesta, käytä silloin saatavissa olevaa, kaiteeseen kiinnitettävää lisäohjainta. Näin kelan oma ohjain säilyy ehjänä kovassakin käytössä.

  • Kelan halkaisija 930 mm
  • Liinatilan leveys 85 mm
  • Liinan leveys 80 mm
  • Pituus 100 m. Vahvistettu silmukka päässä.

Saatavana vain suoraan meiltä, ei jälleenmyyjiltä.

Hinta: 701,86 €

Tilaa >>

Katso muut liinakelamallitKatso lisää kuvia:

Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m Atlantic-liinakela 8 ton / 100 m