Atlantic-liinakela 4 ton / 65 m

Atlantic-liinakela  4 ton 65 m on ratkaisu syvän rannan ankkurointiin kun vettä on n. 17 metriä. Perussääntö ankkuroinnissa on 3-4 kertaa syvyyden verran ankkuriliinaa.

Liinan vetolujuus on 4 tonnia. Silmukan ompeleet heikentävät sitä hieman mutta on eri asia nostaa venettä kuin kiinnittää tai ankkuroida. Tätä vetolujuutta käytetään yleisesti 3000- 7000 kilon veneissä kiinnitykseen ja ankkurointiin mutta tarvittava vetolujuus on täysin tapauskohtainen ja käyttäjän harkinnassa. Kapteeni vastaa !

Valmistusmateriaalina haponkestävä teräs takaa kiiltävän ja siistin ulkonäön säilymisen vuodesta toiseen. 6 mm materiaalipaksuus tekee kelasta markkinoiden tukevimman sillä se kestää myös jonkin verran iskuja käyttöominaisuuksien siitä muuttumatta.

Hitsauksen lämpöenergia aiheuttaa aina aineessa muodonmuutoksia ja vääntymiä. Atlantic-kelat ovat hitsauksen jälkeen käsin oikaistut. Hitsauksen suorittaa asiaan perehtynyt ammattilainen.

Tärkeä ominaisuus kilpailijoihin verrattuna on ohjain, joka estää liinaa menemästä kelalle kierteisenä jolloin liinamäärä ei enää mahdu kelalle. (ks. aiheesta video) Kiertonuppi on säänkestävää muovia ja se on kiinteä. Kitkajarru on kelan keskiössä etupuolella (tarra), josta pyörintäkitkaa voi säätää 17 mm kiintoavaimella. Kitka on sopiva kun kela pysähtyy itsekseen lopetettaessa liinan veto.

Ota liinanpää mukaasi kun rantaudut vaikka luonnonsatamaan, sido se puuhun, palaa takaisin veneeseesi ja sido liina siellä pollariin. Käytä sakkelia kun kiinnität liinan ankkuriin. Helppoa !

Kela voidaan kiinnittää pysty-vino tai-vaakaputkeen, putken halkaisija 22-30 mm. Kiinnittimessä 2 kpl 10 mm haponkestäviä ruuveja. Myös asennus seinään tai tasolle on mahdollinen kun poistat irtonaisen klemmarin ja reikien läpi ruuvaat kelan kiinni. Muista käyttää tukevaa taustalevyä !
Atlantic-liinakela 4 ton / 70 m


Veneen kyljissä asennus yleensä kaiteen sisäpuolelle (huomioi muut veneet marinassa) ja ulkopuolelle keulassa ja perässä. Asennuspaikat ovat tapauskohtaisia.  Jos liinaa vedetään vakiona yli 15 astetta sivuun ohjaimesta, käytä silloin saatavissa olevaa, kaiteeseen kiinnitettävää lisäohjainta. Näin kelan oma ohjain säilyy ehjänä kovassakin käytössä.

  • Kelan halkaisija 530 mm
  • Liinatilan leveys  37 mm
  • Liinan leveys 35 mm
  • Pituus 65 m. Vahvistettu silmukka päässä.

Hinta: 394,65 €

Tilaa >>

Katso muut liinakelamallitKatso lisää kuvia:

Atlantic-liinakela 4 ton / 70 m